Week 4 Dag Auw. – 10 oktober 2008

Ik hou van materialen. Ik hou van techniek. En ik hou ervan om dingen te kopen waarvan ik het gevoel heb dat ze mijn sportprestaties gaan verbeteren. Dat heb ik gisteravond dus gedaan. Ik heb mezelf een paar schoenen aan laten meten door Koole Sport in Middelburg. Mijn gadget-hart kwam helemaal tot leven bij het frame per frame bekijken van de beelden van de camera. En toen zag ik het. Mijn been maakte een hele rare hoek ten opzichte van mijn been. Een onmogelijke hoek eigenlijk. Ineens was het duidelijk waar de pijn aan de binnenkanten van mijn knieƫn vandaan kwam. Mijn voet rolde door naar binnen terwijl mijn knie eerder wat naar buiten ging. De keuze voor de schoenen was dan ook snel gemaakt. Een extra harde binnenkant, zodat mijn been rechter blijft staan bij dezelfde belasting. En toen ik met de andere schoenen nog een keer voor de camera heen en weer draafde, bleek het direct effect te hebben. Geweldig. Daarna heb ik nog een kwartier tussen drie verschillende paren staan twijfelen en de knoop doorgehakt. Ik loop op gel. Na jaren alleen maar op maximale lucht te hebben gelopen, heb ik nu een paar Asics gekocht. En ik zie er naar uit om er op te lopen. Maar niet vandaag. Want na de Performa 2008 in de Jaarbeurs in Utrecht gisteren, deed het lopen op het baantje in de winkel al heel erg zeer. Met pijn in mijn hart heb ik dan ook besloten om vandaag een extra rustdag in te lassen. Ofwel, om een keer over te slaan. Eigenlijk ook op advies van de man in de winkel. Want anders was ik vandaag vast eigenwijs genoeg geweest om mezelf stuk te lopen. Maar daar vind ik het toch wel weer te leuk voor. Dus zit ik hier vanavond. Achter de computer. Te tikken over lopen. Want het echte lopen komt zondag pas weer. Ik ben benieuwd.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als C25K, Running

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *