Over Arne

Ik ben Arne Hulstein. Zoals blijkt uit mijn andere blog en de vele profielen die er van mij op internet te vinden zijn, ben ik veel met internet bezig. De toekomst van de combinatie van mensen, techniek en marketing boeit mij ontzettend. Toen ik besloot mijn start in het hardlopen te gaan maken, was het dan ook niet meer dan logisch dat ik daar ook het net bij zou gebruiken.

Op 16 september 2008 kreeg ik van de dokter te horen dat mijn leven uit balans was. De opdracht om mijn lichaam weer goed onder controle te krijgen, was om tenminste drie keer per week hard te gaan lopen voor minimaal een half uur. En om dan ook echt ‘diep te gaan’. Ik heb persoonlijk om onduidelijke redenen een hekel aan die uitdrukking, maar hij is wel duidelijk. Niet lummelen, maar flink aan gaan pakken was de boodschap.

Via mijn twittervrienden ben ik gaan kijken naar de verschillende mogelijkheden die er zijn om te starten met lopen. Lopen met een groep klinkt goed, maar zou maar een keer in de week zijn. En ik kon niet meer starten, omdat de nieuwe groep al weer twee weken bezig was. Omdat ik niet wilde starten in maart, besloot ik direct om alleen te starten. Via een tip kwam ik terecht bij het Couch to 5K programma. Een opzet waardoor je in negen weken vijf kilometer onafgebroken moet kunnen lopen. Een geweldige opgave, omdat de laatste keer dat ik gelopen heb, het sprintje was naar het station om mijn trein te halen. In 2001.

Was ik dan nooit sportief? Dat valt wel mee. Ik heb vroeger uren op de tennisbaan doorgebracht. In de zomerweken woonde ik er haast met een goede vriend click here. Voor de snelheid zijn we toen gewisseld naar squash en ik heb nog wat volleybal gespeeld. Maar echt heel fanatiek ben ik er nooit in geweest. Ook niet met mijn mountainbike. Ook omdat ik er in de Ardennen snel achter kwam dat ik liever op dan naast de weg reed.

En dan nu, hardlopen. Ik ben heel benieuwd. Dit blog staat er om twee redenen. De belangrijkste reden is dat het mijn loopdagboek is. Ik wil bij kunnen houden hoe ik me voel, wat ik heb gelopen en hoe de routes waren. Ook omdat vooruitgang de grootste motivator is viagra prix generique. Daarnaast wil ik dit volhouden. En ik heb de reputatie om dingen te starten en na een tijdje weer te laten afglijden… (Golf bijvoorbeeld.) Dus door het publiek te maken, hoop ik ook dat mensen mij er naar vragen of op wijzen als ik minder vooruitgang boek.

Er liggen al uitdagingen. De 25e Dam tot Damloop en een halve marathon waartoe ik ben uitgedaagd door Petra van den Tol. Zij is een goede vriendin die al langer loopt en in 2008 haar eerste Dam tot Damloop uitliep en daarbij 650 euro ophaalde voor het KWF. Een mooie uitdaging die ik dus ook heb aangenomen.

Bedankt dat je kwam kijken. Ik hoop dat we elkaar onderweg nog tegenkomen.

Arne

2 reacties

  1. hallo Arne,

    Allereerst dank voor het mooie schema, ik volg het nu 2 weken en voel me al stukker fitter dan daarvoor

    Conditie was de aanleiding om hiermee te beginnen, maar nu nu ik een keer begonnen ben wil ik misschien wel verder dan 5km lopen, kun je me een schema aanraden voor 5km naar 10km?

    dank bij voorbaat en groet

    Bert van Riel

  2. Greetings from Carolina! I’m bored to tears at work so I decided to browse your site on my iphone during lunch break. I really like the knowledge you present here and can’t wait to take a look when I get home. I’m shocked at how quick your blog loaded on my cell phone .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyways, amazing site!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *