Eigenlijk voelde ik me gewoon niet zo lekker. Je weet wel, zo’n paar dagen dat je er tegen aan zit te hikken of je ziek gaat worden of niet. Om allerlei andere redenen had ik toch al een afspraak met de huisarts staan. En toen kwam de opmerking. Noem het een medicijn, of noem het huiswerk, maar hij noemde het wel. “Ga hardlopen” was de boodschap. “Niet een beetje sjokken, maar zorg ervoor dat je drie keer in de week, tenminste een half uur loopt. En diep gaat.” Daar zit je dan met je goede gedrag.

Tot dat moment was ik best tevreden. Nee, ik ben niet de sportiefste persoon geweest de afgelopen jaren, maar ik besteedde mijn tijd dan ook graag aan andere dingen. Een goed jaar geleden was ik wel begonnen aan de golfsport, maar die was blijven liggen door de ontwikkelingen voor Meetial. En nu moest ik gaan hardlopen.

Ik herrinnerde me dat we een paar weken daarvoor een foldertje hadden gekregen over een cursus hardlopen. Een raar idee, maar goed, ik wilde daar nu wel het mijne van weten. Daarnaast gooide ik de vraag meteen op twitter, waar ik direct veel respons kreeg.

Het bezoek aan Fitland leverde niets op. De Start to Run actie bleek al twee weken onderweg en later instromen leek ze geen goed idee. terug naar af dus.

Nou ja, af, terug naar twitter. Ik had een aantal goede tips gekregen en een daarvan leidde me naar www.C25K.com. Een site die zich helemaal richt op het in beweging krijgen van mensen als ikzelf. Dat zou ik dus moeten kunnen. Een eenvoudig trainingsschema en te downloaden als podcast voor op mijn N95. Een uitkomst. Zo kan ik toch nog een beetje geeky op pad. Alle podcasts voor het heel schema dus snel gedownload en klaargezet voor de volgende dag.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons: Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck